diumenge, 23 d’octubre del 2011

GTIC

Dijous 20 d'octubre, al començar la classe vam parlar dels Creative Commons, ja que la viquipèdia està sota aquesta llicència, per tant, podem modificar els textos i compartir-los. Però diaris com per exemple la Vanguardia i llibres no es poden copiar (copyright). A continuació, com que avui era la primera rebisió del que haviem treballat amb una pàgina de la ciquipèdia, unes companyes ens van ensenyar el que havien modificat.

Tot seguit, vàrem veure diferents pàgines webs d'on podíem extreure fotos, d'aquesta manera vam comparar-les i vam arribar a la conclusió de quina era la més correcta. La primera és http://www.flickr.com/ en aquesta pàgina qui vulgui pot penjar les seves fotos. Clicant el botó dret a sobre de la imatge, pots veurem si aquella imatge la podem copiar o no. Hi ha algunes que sí, però en hi ha altres que no. Si busques les fotos que podem copiar, aleshores t'apareixen totes i ja saps que aquelles les pots agafar sense cap problema.
La segona és http://www.sxc.hu/ aquí, qui penja les fotos és fotògraf, i podem agafar les fotos que vulguem sempre i quan mirem si tenen creative commons.
I l'última és http://www.google.com/imaghp és una cerca més avançada, però google no té fotos, el que fa és agafar-ne altres que estiguin penjades a diferents webs. Per tant, si mirem quines podem copiar en són molt poques i de baixa qualitat.

D'aquesta manera, podem veure com la millor de les tres és flickr i no google. Ja que flickr t'ofereix moltes imatges de gran qualitat, en canvi google no.

Tot seguit, vam veure què és el Jamendo. És una pàgina web http://www.jamendo.com/es/, on pots escoltar música gratuïtament i la pots copiar i compartir.

Finalment vam llegir una introducció sobre software: http://www.edu365.cat/eso/muds/tecnologia/programari2/index.htm, que parla sobre el programari lliure: un programa amb la llibertat d'usar-lo d'estudiar-lo i adaptar-lo, introduir-hi millores i fer-les públiques. Un cop llegit vam resoldre dubtes com per exemple: la diferència entre un codi font (conjunt d'instruccions escrites en un llenguatge de programació que un sistema informàtic ha de processar per poder-les executar) i un codi executable (conjunt d'instruccions en codi binari (cadenes d'uns i zeros) que només l'ordinador pot interpretar, executar i complir).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada