dimarts, 18 d’octubre del 2011

Classe de GTIC (Gestió de la informació i TIC)

Avui dia 18 d'octubre, primer de tot, a calsse hem treballat amb el Google docs i hem aprés que a més de crear documents compartits també podem crear fulles de càlcul.

A continuació hem parlat i debatut sobre 4 situacions que succeeixen a les escoles diàriament:

A- El professor d'educació física diu als seus alumnes: "Per demà, tothom vindrà a classe amb unes "Nike. Foamposite Pro" per a poder fer les pràctiques de basquet.

B- Estem a classe fent un projecte de col·laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

C- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic PowerPoint en el que li manquen les dues últimes diapositives, l'envia per correu electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb la versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

D- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: "Entreu a la botiga de record, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares"
Totes estàvem d'acord en que la primera situació, la A, és incorrecte ja que estem obligant a els nens a portar unes bambes determinades per poder realitzar les classes, i en el cas de no portar-les no podria fer la classe de bàsquet. Tot seguit, creiem correcte la C, ja que suposa una feina conjunta entre el mestre i l'alumne. Ajuda a completar i elaborar idees i opinions diferents. De la mateixa manera també estàvem d'acord en la D, perquè també estàs forçant a els nens a comprar una postal, cosa que potser ells no volen. I finalment, ens hem posat d'acord en que  la B és una situació correcte per aprendre a fer una recerca d'informació.
Però resulta, que pensant-ho detalladament, totes les situacions són incorrectes, ja que les dues que pensàvem que eren correctes, primer de tot, hi ha molts nens que tenen el word 2007 piratejat i per tant és un delicte. I a continuació, agafant imatges d'internet, no estàs respectant els drets de l'autor.

Seguidament, hem llegit un article dl País; Autores españoles emplean la copia libre de Creative Commons. A continuació us deixo l'enllaç perquè el pugueu llegir:

http://www.elpais.com/articulo/red/Autores/espanoles/emplean/copia/libre/Creative/Commons/elpeputec/20050310elpcibenr_5/Tes

A partir d'aquest text hem aprés a com saber en una pàgina web, si podem o no podem copiar la informació o les fotografies que hi ha. Per saber-ho hem de mirar al final de la pàgina web i fixar-nos si posa creative commons, la qual cosa vol dir que podem copiar la informació, o com en el cas de la Vanguardia: Copyright La Vanguardia Ediciones S.L, on no podem copiar la informació.

I finalment, nosaltres, hem afegit el Creative Common en el bloc, per tal de que qui vulgui pugui fer servir la informació que anem penjant al bloc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada