dissabte, 31 de desembre del 2011

Últim dia d'identitat i territori

El passat 20 de desembre, va ser l'últim dia de presentacions dels treballs d'identitat i territori. Per tant, això volia dir que podríem observar un gran canvi amb les primeres presentacions que es varen fer.
Van sortir temes diversos. Un de les "Illes Balears" va ser molt original, ja que ens el van presentar en forma de conte. Una idea molt original que encara no havia sortit en cap grup, així doncs, podríem dir que va ser una innovació que van aportar al grup.
Un altre que també va estar molt ben presentat, va ser el del grup de la Neus López. Ens vam transmetre moltes emocions, tot fent-ho d'una manera dinàmica i divertida. Fent-se preguntes entre elles, sense utilitzar sempre el mateix to de veu. Parlaven d'un poble de la Cerdanya el qual anaven molt sovint des de que eren petites.
Durant les dues hores de classe, van sortir temes diversos tots molt ben presentats i interessants. Ens van transmetre sentiments i emocions. Cada un a la seva manera.

Al final de la classe, un cop acabades les presentacions, vam resoldre dubtes de cara a l'examen. En Jordi Simón i la Rosa Soler ens els van contestar molt amablement, com també van afegir coses que ells creien interessants que hauríem de saber de cara a l'examen i a les correccions.

Crec que amb aquest treball hem aprés com hem de parlar en públic a l'hora de fer una presentació. No només amb el nostre treball presentat, sinó també amb el de les altres companyes. D'aquesta manera, hem pogut aprendre d'elles, veient quines coses han fet bé i quines altres tenien més fluixes.
A mi personalment m'ha agradat molt fer aquest treball. Tot i que ens ha costat, era un tema que ens agradava molt a les tres i penso que hem fet arribar els sentiments que a nosaltres ens provoca el mar. I també hem aprés a com millorar amb l'ajuda de la Rosa Soler, el Jordi Simón i els companys.
Com que serem mestres és important que sapiguem parlar en públic, i aquest treball n'és un bon començament per saber cop parlem i què és el que hem de millorar.

dilluns, 26 de desembre del 2011

Els canals RSS

Al començament de curs, vam parlar dels canals RSS. Són uns canals que ens produeixen informació d'altres pàgines web d'interès o blogs, sense la necessitat de visitar-les una per una.

Tot seguit, us adjunto un vídeo on parla molt bé dels RSS.

Gestió de bookmarks

Al començament de curs a classe de GTIC, vam parlar amb en Jordi Simón sobre la gestió de bookmarks. Són els favoritos on guardem les nostres etiquetes.
El Delicious per exemple, és una eina, un complement de favoritos que vam treballar a classe.
Avantatge: pots consultar els teus favoritos estiguis on estiguis, ja que és un programa on line. I d'aquesta manera, les pàgines web de favoritos, no se't acabaran borrant, no les podràs perdre, com pot passar en l'ordinador i d'aquesta manera saps que sempre les tindràs allà. També és una bona eina, ja que si una persona busca una pàgina d'interès que tu tinguis allà, aquella persona pot veure els teus favoritos i accedir a la pàgina d'interès.

A continuació us adjuntaré un vídeo on ens ensenya molt bé què és el Delicious:



Foto: http://spanish.fastrackmedia.com/blog/post/las-ventajas-de-delicious-el-sitio-para-guardar-y-compartir-enlaces-favorit

divendres, 23 de desembre del 2011

Identitat i territori penúltim dia

Dimarts 13 de desembre moltes companyes van presentar-nos el seu treball d'identitat i territori. Vam poder observar una notable millora respecte la setmana anterior. Per tant, setmana darrera setmana els treballs anaven sortint millor, gràcies als consells de la Rosa Soler i en Jordi Simón.
Van utilitzar molts vídeos on mostraven sentiments i emocions. Ho duien totes molt ben preparat, es demostrava que ho havien treballat molt bé.
A mi, em va agradar molt una que parlava sobre els nens d'Àfrica, concretament en una regió on eren molt pobres i no tenien aliments ni aigua. D'aquesta manera, ens van fer adonar-nos i conscienciar-nos de lo malament que ho passen en altres països, i els pocs recursos que tenen. Per tant, podem arribar a adonar-nos com de bé que vivim aquí.
També em va agradar molt un altre treball que anava sobre els somriures. És un tema molt alegre i positiu, que potser la gent no valora molt els somiriures, però és importantíssim en les persones. Ens van dir que "20 minuts de rialles suposa el mateix exercici pel cor que 3 minuts remant". Tanmateix, podem dir que riure és molt bo pel cor. I quan una persona està contenta o no, canvia molt. Per tant, sempre hauríem de somriures a la vida. Tot seguit us adjunto el bloc de la Cristina Villaronga, on parla del seu treball d'identitat i territori.
Deixant de banda aquests dos, també en hi havien molts altres més, els quals transmetien molt bé les seves emocions i sensacions. Això, podríem dir que tots estaven molt ben preparats i treballats, amb grans suports TIC i una correcta presentació.

dimecres, 21 de desembre del 2011

Última sessió de recitació de poesia

Divendres 16 de desembre a classe de COED, vam realitzar l'última sessió de recitació de poesia. Érem molt poques, això afavoria per les que havien de recitar el poema. Tot i que els nervis eren presents. Per tant, la Rosa Soler amb l'ajuda de l'Elena Ibáñez, va iniciar la classe amb uns bons exercicis de respiració. Ens preguntà si volíem aportar algun nou exercici de respiració que nosaltres sabéssim, i així afavorir l'exercici que estàvem realitzant.
Un cop ja estaven totes preparades, vam començar. Algunes estaven nervioses, per això no els va impedir de fer una gran recitació. La Laia Castellnou, però va fer una gran actuació, es va fer molt seu el poema, tanmateix a totes ens va arribar molt més i ens va agradar.
Abans de començar la classe, durant la setmana, vaig anar sentint moltes de les companyes recitant la seva poesia entre classe i classe, o en el ferrocarril. La Nerea Capitán, n'és una d'elles. Tot i que els va inveir un nerviosisme durant tota la setmana, van saber fer-ho d'allò més emotiu.
Novament van sortir poesies molt maques. Per tant, vaig poder comprovar la diversitat de sensacions i emocions que pot moure una poesia. Ara, cada vegada que vegi o senti una poesia me'la miraré amb uns altres ulls. Ja que pot arribar a descriure i interpretar uns sentiments amb els quals et sents molt identificada, i alhora unes paraules adequades.
Tot seguit, vam mirar el bloc de la Cristina Villaronga, parlant dels seus punts forts, les coses a millorar, o remarcant els encerts.
Finalment, al ser l'últim dia de classe de COED, vam haver de descriure una companya. Jo vaig descriure a la Laia Castellnou com una persona carinyosa, afectuosa, amable. La qual es preocupa pels altres, sap com ajudar-los. És molt responsable i li agrada portar la feina al dia. Sempre té un somriure per a tu. I es fa estimar.
Amb totes les descripcions, vam poder notar com ara al coneixens més, introduímen més sentiments i qualitats del caràcter d'aquella persona.

dimarts, 20 de desembre del 2011

Portals educatius

Dijous dia 15 de desembre, a classe de GTIC vam estar parlant de dos portal educatius com són l'XTEC http://xtec.cat/ i l'EDU365 http://www.edu365.cat/. L'XTEC és una pàgina web dedicada més cap als professors amb diversos projectes, activitats i jocs per a fer als infants. Podem llegir les notícies d'aquest portal a través dels canals RSS, que ho llegirem en el google reader.
En canvi l'EDU365 està més enfocada cap als alumnes i pares amb més jocs i activitats, que ells mateixos poden realitzar des del portal informàtic.

Tot seguit,  la Mireia Garcia i jo, vam escollir un projecte de l'XTEC, anomenat Rondalla, terra de contes. Dijous dia 22 de desembre, haurem de fer la presentació a les companyes, perquè elles n'estiguin informades d'aquesta activitat interessant per a nosaltres. L'objectiu és introduir les competències TIC desenvolupant l'expressió oral, l'expressió plàstica, musical i potenciant a la vegada la creativitat. Consisteix en representar un conte  amb tota la classe, i amb l'ajuda de diferents escoles que participin en el mateix projecte.

diumenge, 11 de desembre del 2011

Glogster

Dijous 2 de desembre a classe de GTIC vam treballar amb diferents programes, un d'ells és el glogster, una eina per fer murals digitals. On hi podem posar-hi música, vídeos o bé textos desplaçables.L'avantatge que té, és que tu mateix pots canviar i modificar tots els canvis que vulguis, tant com afegir-hi coses noves com per treure-hi altres. Trobem moltes plantilles i eines diferents per a poder crear murals de tot tipus, originals i creatius, ben fàcilment.
Tot seguit us adjunto un vídeo on explica com funciona el Glogster.

nadal!!

CMAP TOOLS

Dijous 1 de desembre a classe de GTIC vam estar treballant amb el CmapTool, la creació d'un mapa conceptual que ens pot ajudar a organitzar els nostres coneixements i ampliar la nostra perspectiva en relació a un tema.
Per realitzar un mapa conceptual, primerament, hauríem de fer una llista i ordenar-la cercant els connectors entre les idees. Finalment dibuixarem el mapa de forma clara, entenedora i coherent.
La construcció d'un mapa conceptual és doncs un procés intel·lectual que facilita un aprenentatge significatiu en la mesura en que ens ajuda a integrar els nous coneixements en els nostres esquemes mentals.
Jo he fet el meu mapa conceptual amb l'ajuda del CmapTools un programa gratuït creat per l'Institute for Human and Machine Cognition, del dinar de Nadal.



A continuació, us deixo una pàgina web gratuïta on podeu descarregar el CmapTools: http://www.softonic.com/

Finalment us adjunto un vídeo on explica molt bé com d'utilitza el programa CmapTools.

divendres, 9 de desembre del 2011

Tercera sessió de recitació

Avui divendres 9 de desembre, a la classe de la Rosa Soler (COED), unes quantes companyes ens han recitat els seus poemes. Al començar la classe vam fer uns exercicis de respiració, per tal d'intentar controlar els nervis i estar més tranquil·les. Respirant a poc a poc. La Irene Budi ens ha ensenyat una tècnica nova, per respirar bé, a poc a poc.
Tot seguit, per ordre de llista, com els últims dies, les meves companyes van començar a recitar les seves poesies. Estaven molt tranquil·les, excepte d'algunes, però en general totes ho han fet molt bé. Han sortit poemes molt bonics i de diferents temes. Altres poemes repetits, que ja havia recitat alguna companya, però molt bonic, perquè no tothom els diu de la mateixa manera.
A mi en especial, m'ha agradat molt el poema que ha dit la Neus Lopez, a més a més ha sabut recitar-lo de manera pausada i tranquil·la, que l'ha fet molt més entenedor.

A continuació, com les altres setmanes hem mirat blocs de les companyes.
Hem parlat de fe referència al que diem o pensem fora de la classe.
La nota que trèiem.
I aprofundir més en els temes del quals parlem.

Per acabar, voldria dir-vos una frase que ens ha dit la Rosa Soler a classe, la qual m'ha agradat molt i penso que és molt encertada.
"Les bones idees venen quan deixes de pensar-hi."

dimarts, 6 de desembre del 2011

Identitat i Territori

Dimarts 29 de novembre, el meu grup, la Mireia Garcia i la Carmen Coines, vam haver de presentar el nostre treball, titulat: El mar, una manera de viure. Tracta sobre el mar, pel fet que les tres vivim i hem crescut en pobles costers, i per tant, el mar ens ha ajudat i ensenyat a créixer. El mar ens transmet un munt de sentiments i emocions, vivències i experiències, que hem volgut compartir amb tota la classe.
Vam utilitzar les eines del power point per fer la presentació, on hi vam introduir imatges i vídeos. Els mostrarem a tota la classe, que és el mar per nosaltres, compartint aquest sentiment. També vam parlar una mica dels mars dels respectius pobles. Sitges en el cas de la Carmen, i Calella en el cas de la Mireia i meu.
D'aquesta manera volíem mostrar, com hem viscut diverses experiències i moments de felicitat en el mar, des de petites fins ara de més grans. I com sempre hi es present a la nostra vida.

També vam poder veure moltes altres i diverses presentacions de temes, com els dibuixos animats, la neu, el temps, Hortsavinyà, en els quals vam poder notar-hi un gran canvi amb els de la setmana passada. Treballaven moltes emocions arribava més als oients, utilitzaven grans eines per presentar el tema. Estaven molt ven treballats i elaborats.

Foto: platja de Calella

diumenge, 4 de desembre del 2011

Fluxogrames

El dijous dia 1 de desembre de 2011 a classe de COED vam estar parlant del fluxograma. És una representació gràfica de la seqüència d'activitats d'un procés. Molts mestres utilitzen aquesta eina per ensenyar a els alumnes com un bon mitjà per aprendre i practicar amb: Presa de decisions, resolució de problemes, planificació, organització, destriar la informació essencial de l'accessòria, definició d'ordres i instruccions, compliment de normes i estructures,...
A l'assignatura de GTIC hem utilitzat una eina on-line anomenada Gliffy que podeu trobar a: http://www.gliffy.com/
A casa, havíem de crear un fluxograma amb els passos de com travessar una cruïlla. Abans, he agut d'experimentar totes les eines que podem trobar en el gliffy, com la diferent simbologia molt definida, ja siguin quadrats, cercles per destacar, etc. També les diferents línies per enllaçar una idea amb una altra. I finalment, exportar-ho a jpg i penjar-ho al blog.
Penso que és una gran eina de gran ajuda a l'hora de representar idees molt complexes, les quals poden quedar ben enteses amb una clara estructuració.

Seguidament, us ensenyo el meu resultat.



Finalment, us adjunto un vídeo on parla dels fluxogrames.

dissabte, 3 de desembre del 2011

Recitació de poesia

Ahir, 2 de desembre de 2011, a classe de COED vam haver de recitar el poema que haviem escollit, davant de tota la classe. No erem totes les que haviem de recitar-lo, però a mi em tocava aquell dia.
Abans de sortir, la Rosa Soler, ens va fer unes repiracions que haviem de fer per tal de relaxar-nos. Al començament vaig passar una mica de nervis, però cal al final mentres l'anava dient, ja em vaig sentir més segura.
Totes ho van fer molt bé, es notava que ho duien preparat, i van sortir poemes molt bonics. A continuació us vull ensenyar un poema que va recitar l'Helena Guirao, maquíssim que em va arribar molt i crec que ens va ficar la pell de gallina a tots.

Tinc Alzheimer

Poema de Salvador Riera


Si em veus i te n'adones que no hi veig,
Mira'm
Si em veus i te n'adones que no hi sento,
Parla'm
Si em veus i te n'adones que quequejo,
Escolta'm
Si em veus i te n'adones que no et puc tocar,
Toca'm
Si em veus i te n'adones que em costa moure'm
Mou-me
Si em veus i te n'adones que he caigut,
Aixeca'm
Si em veus i te n'adones que tremolo,
Abraça'm
Si em veus i te n'adones que ploro,
Deixa'm plorar
Però no deixis mai de mirar-me, de parlar-me, d'escoltar-me, de tocar-me, de moure'm, d'aixecar-me, d'abraçar-me.
I pel damunt de tot,
No deixis mai d'estimar-me.

A continuació, tres companyes van ensenyar el seu blog els quals vam comentar entre totes les coses bones i possitives, els errors, i les coses en les que s'havien de millorar.
Hem d'aprofundir en els temes tractats a classe.
Posar noms i cognoms amb permis.
Vigilar l'ortografia, la coherència i la cohesió.
Fer una refelxió de lesexperiències, les espectatives.
Recordatoris.
Especificar sempre el dia del qual estem parlant.