dimecres, 28 de setembre del 2011

Video sobre interactivitat

Edu3.cat


Aquest vídeo ens parla sobre la interactivitat relacionada amb el món dels ordinadors. Us deixo el vídeo penjat perquè el pugeu veure, i a continuació les idees més rellevants.

Els ordinadors han esdevingut a ser màquines per a comunicar-nos. S'organitzen i ens mostren la informació fent que els conceptes siguin a llocs diferents, els quals s'arriben a través d'uns punts de connexió (model proposat per Vannevar Busch). Abans els ordinadors eren aparells costosos, complicats i només entenien de números. Però ara tot això ha canviat.
Ted Nelson, va elaborar un projecte (Xanadú) que era internet però 30 anys abans. Tot i no fer-se realitat, va donar lloc a diverses innovacions. Seguidament, gràcies a un equip d'investigadors, es va inventar el ratolí que permetia una comunicació d'anada i tornada amb l'ordinador.
Els primers programes interactius van ser els CDRoms i el de més impacte va ser els videojocs.
La interacció amb internet es pot realitzar amb diverses persones com per exemple intercanviant missatges, treballant en equip, compartint interessos i a més amb els ordinadors en hi ha de socials i comercials.

dilluns, 26 de setembre del 2011

El llenguatge

El passat divendres 23 de setembre a classe de COED, vam haver d'explicar que és el llenguatge i que és la llengua, a partir d'un article de Tuson, J. (1984). Lingüística.
Vam arribar a debatre d'aquest tema, tot dient que el llenguatge és el mitjà més extens que ens constitueix com a éssers humans, per tal d'expressar els sentiments, les idees, etc. i així comunicar-nos.  Ens permet dialogar i al·ludir a les coses en la seva absència. A entendre'ns gràcies a la reducció dels tipus d'objectes i l'organització del nostre entorn, classificant les coses per petites o grans, per la forma, la situació o altres. Gràcies al llenguatge podem referir-nos al món. Ens permet el diàleg amb nosaltres mateixos, la reflexió sobre la nostre pròpia vida, per tant és el suport de memòria. Per exemple en un poble les llegendes i els mites es transmeten pel llenguatge oral, escrit... d'aquesta manera fa que siguem capaços de pensar. Però si no hi ha un desenvolupament o un contacte amb l'ésser humà, no som capaços de parlar. Perquè primer de tot parlem, i tot seguit a partir de la paraula comencem a construir les nostres frases.


Foto: http://blocs.xtec.cat/audicioillenguatge/alteracions-de-llenguatge/llenguatge-oral/

dijous, 15 de setembre del 2011

Benvinguda

Hola,

Sóc l'Anna Dalmau, estudiant d'Educació Infantil a la Universitat Ramon Llull. En aquest blog us penjaré notícies i temes d'actualitat, com alguns dels que parlem a classe i penso que us podrien interessar. Intentaré escriure sempre que pugui, per tal de mantenir-vos informats. Espero que us sigui dinàmic i educatiu tot el que us pugui ensenyar. 

Fins aviat.